miércoles, 8 de octubre de 2008

BAJOQUES FARCIDES



INGREDIENTS- 1 kg. de magre de porc - 1 pot xicotet de tonyina salada - 1.200 gr. d'arròs- 2 pits de pollastre- 1.500 gr. de tomaca- 12 bajoques (pebrots) roges- alls i jolivert - safrà, pebre roig i sal

Tallarem la coroneta del peçó a les bajoques, buidant-les de vinces.
Es talla el magre a trossets xicotets. En una paella amb oli, sofregiremel magre amb els alls tallats també a trossets xicotets.
Quan el magre estiga doradet, s'afegeix la tomaca i se li pegados o tres voltes.
S'afegeix l'arròs, el safrà i la sal i es remena ben remenat.
Amb aquesta barreja, farcirem completament les bajoques, tapant-lesamb la coroneta del peçó. Si cal, subjectarem la coroneta amb unfurgadents
Ficades les bajoques farcides en una cassola de fang, es couen alforn a foc lent durant una hora.
--------------------
L'arròs de les bajoques farcides es cou amb l'ajut del suc d'aquestes.El resultat és un producte amb una agradable sensació per al sentitdel gust.
Malgrat que es tracta d'un plat fort, era un menjar d'estiu, estació en laqual es collien les bajoques. Aquest aliment donava forces per a lespesades tasques de la sega, la batuda, etc.

No hay comentarios: